Uitnodiging Groen in de Buurt

Uitnodiging Groen in de Buurt

 

 

 

 

Uitnodiging

Groen in de Buurt Wieringerwaard

Wie doet er mee?

Mooie bloemen in het gras, een nieuwe moestuinbak  of een boomspiegel beplanten?

Of heeft u andere wensen en ideeën om uw wijk en omgeving groener, aantrekkelijker en gezelliger te maken? Steekt u graag de handen uit de mouwen om samen met andere bewoners ‘groene’ projecten op te starten en te onderhouden in uw eigen buurt? Dan bent u van harte welkom om met ons mee te denken en/of om mee te doen!

 

Komt u ook naar één of beide bijeenkomsten die wij organiseren? Samen komen we verder.

Datum en tijd:

Dinsdag 18 april 2023 van 19:30 uur tot 21:00 uur

Ideeënbijeenkomst in Dorpshuis De Oude School, Populierenlaan 23a, Wieringerwaard. Tijdens deze avond gaan we met elkaar ideeën bedenken voor uw buurt in Wieringerwaard.

Dinsdag 16 mei 2023 van 19:30 uur tot 21:00 uur

Opnieuw welkom bij Dorpshuis De Oude School. De vorige bijeenkomst hebben we met elkaar goede ideeën bedacht, nu gaan we kiezen welke plannen wij met elkaar gaan uitwerken.

September 2023:

Vanaf september  2023 voeren wij met elkaar de werkzaamheden uit. Zo maken we
Wieringerwaard samen groener en aantrekkelijker!

Overige informatie:

Op 18 april stellen Hans Oldersma en Han van Egmond (kernbeheerders gemeente  Hollands Kroon) en Anne Mara Sillevis Smitt (IVN Natuureducatie) zich aan u voor, zij vertellen in het kort hoe Groen in de Buurt in zijn werk gaat. U krijgt voorbeelden van groene projecten in andere Noord-Hollandse gemeenten te zien. Om u een idee te geven van wat er ongeveer mogelijk is.

De gemeente Hollands Kroon en de provincie Noord-Holland hebben geld beschikbaar gesteld voor Groen in de Buurt in Wieringerwaard. We kunnen hiermee vier tot acht kleine projectideeën uitvoeren. De werkgroepen kunnen na de benodigde toestemming met hun eigen plan aan de slag en worden hierbij ondersteund door Groen in de Buurt.

Groen in de Buurt is een doe-project van Landschap Noord-Holland, IVN Noord-Holland en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, zie voor meer informatie https://www.ivn.nl/provincies/noord- holland/groenindebuurt

Bespreek deze uitnodiging gerust met uw buren of andere bewoners waarvan u denkt dat ze geïnteresseerd zijn of ideeën hebben!

Doe mee!

Geeft u zich op bij Anne Mara Sillevis Smitt? Dit kan via email: annemara@ivn.nl
Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer en op welk van de bijeenkomsten u aanwezig kan zijn.

Kunt u niet komen, maar heeft u wel een leuk idee?
Laat dit dan ook weten aan Anne Mara en vermeld uw telefoonnummer in de email.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: