Informatieavond voor senioren over cybercrime

Informatieavond voor senioren over cybercrime

Informatie bijeenkomst cybercrime op 12 en 13 april 2023

Normaliter publiceren we niet over bijeenkomsten die niet in dorpshuis de Oude School worden gehouden. Voor de bijeenkomsten van de gemeente over cybercrime maken we een uitzondering.
We vinden deze voorlichting voor senioren over cybercrime toch wel heel belangrijk . Daarom maken we hier een uitzondering voor.

Maak het oplichters niet te makkelijk!

Informatiebijeenkomst voor senioren over cybercrime op 12 en 13 april.

Het aantal slachtoffers van fraude via bijvoorbeeld WhatsApp is fors toegenomen. Daar zijn senioren
helaas vaak slachtoffer van. Om senioren hier weerbaar tegen te maken organiseert de gemeente Hollands
Kroon 2 informatiebijeenkomsten:

  • woensdag 12 april 2023 om 19.30 uur in De Cultuurschuur in Wieringerwerf
  • donderdag 13 april 2023 in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is verplicht.

Het programma

Tijdens deze bijeenkomst vertelt de gemeente u graag over diverse vormen van cybercrime, zoals spoofing, phising, hulpvraagfraude en hoe u het kunt herkennen. Een wijkagent van de politie is aanwezig en deelt zijn kennis met u. Ook is de gemeente benieuwd naar uw eigen ervaringen met cybercrime. Uiteraard onder het genot van een bak koffie, kop thee of frisje.

Meld u aan voor de bijeenkomst

Dit kan via telefoonnummer 088-3215 000 of via e-mailadres veiligheid@hollandskroon.nl. Graag hoort de gemeente op welke avond u langs wilt komen en met hoeveel personen.

Campagne Senioren & Digitale Veiligheid

Via de campagne Senioren en Digitale Veiligheid probeert de gemeente om senioren kennis en vaardigheid bij te brengen om cybercrime te herkennen en zichzelf daartegen te beschermen. Senioren zijn zeker niet het enige slachtoffer van hulpvraagfraude of phishing. Het overkomt echt iedereen. Als u slachtoffer bent van fraude, is het van belangrijk dat u dit bespreekbaar en hulp zoekt. Op die manier kunnen wij samen werken aan het verhogen van de weerbaarheid tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit.

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: