Veilige voerplaats voor egels

Veilige voerplaats voor egels

Maak een veilige plaats voor het voeren voor egels.

Het heeft al tijden niet meer geregend. Daar hebben egels last van. Door de droogte zijn er geen plassen meer. Daarmee zijn de drinkplaatsen vaar egels verdwenen.

Hoe kun je de egels helpen.

Je kunt in je tuin ondiepe schalen zetten met vers water daarin (beslist geen melk). Ook kunnen ze ook weinig voer vinden dus wat te eten zou ook geweldig zijn. Dat kun je het beste doen met wat kattenvoer. Maar dan krijg je een probleem. Dat katten dit ook gaan op eten. Een bordje erbij dat dit egel voer is, dat helpt niet. Zo communiceren katten niet. Je kunt een egel vriendelijke voerplaats maken

Hieronder zie je een voorbeeld van een veilige voerplaats. (voor een beschrijving klik hier)

Die kun jezelf heel eenvoudig maken van een grote plastic voorraad bak en een haakse bocht  voor regenwater afvoer voor 110 mm buis. Maak heet gat in de plastic zo groot dat de buis net erin past en zet deze vast met duct tape en als je dat hebt met warme lijn uit een lijmpistool. Maak het gat zo laag mogelijk.

Egels zijn vriendelijke en vermakelijke diertjes.

Egels zijn nuttige dieren die van alles opruimen in je tuin. Ze scharrelen lekker door je tuin. Het zijn geen huisdieren en gedijen niet in gevangenschap. Geniet van ze zoals ze zijn. Je kunt ook schuilplaatsen maken voor egels. Het meest eenvoudigste ie een paar dakpannen schuin tegen de muur met daar in flink wat dorre bladeren.’Ruim ook niet alle bladeren in de winter op . Het kan weer een schuilplaats voor egels zijn waar ze hun winterslaap houden. Je kunt ook allerei egelkasten maken en kopen.

Als je een leuke voerplaats hebt gemaakt, fotografeer deze dan en stuur de foto naar ons toe via het e-mailadres: beheer@dorpshuisdeoudeschool.eu

Klik hier voor meer informatie over egels.

Zelf een egelhuis maken. Je krijgt ideeën op de volgende links:
https://www.egelhuis.com/egelhuis-maken.html
http://www.zoogdierenwerkgroep.be/zorgen/habitatverbetering/nestkasten/egelhuis

Bron: www.tuindingen.nl

Veel succes, Ruud de Vroome