Koersbal seizoensopening

Koersbal seizoensopening

Start van  de koersbal in de Oude School seizoen 2023/2024

Op woensdagochtend 6 september starten wij weer met koersballen.

Koersballen is een spel dat op oudere leeftijd nog gespeeld kan worden. U blijft in beweging en u ontmoet andere mensen die ook gezelligheid belangrijk vinden.

 

©R.de.Vroome

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar. Het ene team met vier zwarte en het andere met vier bruine ballen. De bedoeling van het spel is om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje.

 

 

De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar  in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt  van de koersballen niet in het midden zit. Iedereen kan het leren en het is een verrassend spel.

Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft. Dit maakt dat koersballen vooral ook op oudere leeftijd nog kan worden gespeeld.

Naast onze vaste leden zijn ook nieuwe leden welkom. Nieuwe leden worden uitgenodigd om mee te doen. U kunt gratis een maand meedoen om te wennen aan het spel en te ervaren of koersbal uw nieuwe hobby gaat worden.

Wij spelen iedere woensdagochtend van 10 uur tot 12 uur. Er is altijd koffie, koek en veel gezelligheid.

Voor meer informatie kunt mailen of bellen naar:

Boukje Stammes (o6- 31309014)
k.stammes@quicknet.nl

Wij zien u graag op woensdagochtend in de Oude School!

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: