Goudentientjes toernooi

Goudentientjes toernooi

 

 

 

 

Het gouden Tientje toernooi.

 Na een periode van 2 jaar organiseert de dameskolfvereniging DOK weer het gouden tientjes toernooi. Het laatste toernooi was begin februari in 2020.

Sinds 1986 wordt het toernooi door D.O.K. georganiseerd en sinds 2019 in ons Dorpshuis de Oude school. Dit jaar vindt het toernooi plaats van 1 tot en met 5 februari.

In het verleden werd het gouden tientjes toernooi .door de kolfvereniging Togido in Krommenie georganiseerd. Door omstandigheden zijn zij hiermee gestopt. De verenigingen stonden niet te springen om de organisatie over te nemen, onder andere vanwege de dure aanschaf van de gouden tientjes.
In een gouden tientjes toernooi kunnen de spelers van alle klassen kolven om de eerste plaats. Diegene die op de eerste plaats van zijn/haar klasse komt, wint een gouden tientje.

De dames Kolfvereniging De Op Klap heeft in 1986 het gouden tientjes toernooi overgenomen van Togido. De dames speelden toen nog in

’t Wapen van Wieringerwaard. Rinus Kalverboer was daar kastelein en stond borg voor de aanschaf van de gouden tientjes.

 

Door de hoge goudprijs zijn de prijzen nu:

  • 1ste prijs gouden € 100,
  • 2de prijs een groot zilveren € 75,
  • 3de prijs  is een klein zilveren € 50

Naast het toernooi is er ook een verloting.

Belangstellenden en supporters zijn van harte welkom. De toegang is gratis. De bar van het dorpshuis is ook open waar koffie, thee en andere dranken. Ook zijn de traditionele ambachtelijke gemaakte gevulde koeken te koop, maar ook andere versnaperingen.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: