Muzikaal feestje voor jonge talenten

Muzikaal feestje voor jonge talenten

Jeugdig muzikaal talent geeft spetterende show.

Afgelopen vrijdagavond vond er een muzikaal feestje plaats bij muziekvereniging Wieringerwaard. Kinderen die eerder een muziekcursus bij of via de vereniging hadden gevolgd of nog volgen kregen de kans om hun muzikaal talent te showen.

 

Vol overgave traden deze leerlingen op en wisten hiermee veel bewondering te scoren van het aanwezige publiek en het orkest. Het merendeel van deze basisschoolkinderen zit in groep 1 tot en met 4 .

Zo drumden vijf leerlingen vanachter hun drumstel de sterren van de hemel. Ook een jeugdig trompettist stal de show met een solo en kon eens voelen hoe het is om tussen het orkest op het podium te zitten. De jongste leerlingen brachten vanaf het podium een ritmische show en kregen een luid applaus van de trotse ouders en overige aanwezigen.

Enkele kinderen leerden de kneepjes van het dirigentenvlak. Na uitleg door dirigent Michiel Drijver waren zij in staat hun dirigeerkwaliteit te tonen door o.a. het orkest harder en zachter te laten spelen en op hun aanwijzing te beginnen en te eindigen. Tot slot kreeg iedereen, jong en oud, de kans om diverse muziekinstrumenten uit te proberen. Dit bleek niet tegen dovemansoren te zijn gezegd. Onder een kakofonie van geluiden werd de avond afgesloten, waarbij de interesse voor het spelen op een muziekinstrument verder werd aangewakkerd.

Muziekvereniging Wieringerwaard stimuleert al langer jeugd en ouderen om kennis te maken met een muziekinstrument. Hiervoor worden geregeld kennismakingslessen of bijeenkomsten georganiseerd.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: