Klasse Kampioenschappen 2022 Kolf

Klasse Kampioenschappen 2022 Kolf

Vanaf volgende week dinsdag 4 oktober beginnen de klasse kampioenschappen voor het dames kolven.

We hebben er een paar jaar op moeten wachten vanwege het uitstellen door de corona. Er hebben zich 83 dames op gegeven die hun best gaan doen, in vier middagen om zaterdag de finale te gaan spelen. In de week daarna spel de heren hun klasse kampioenswedstrijden.

 

 

 

Elke speller speelt de klasse waar hij / zij in zit. Door wedstrijden te spelen, zoals bijvoorbeeld 30 slagen wedstrijden, wordt een gemiddelde score bepaald. Deze gemiddelde scores bepaalt in welke klasse de speler speelt,

Er zijn de klassen 4 t/m 1 en de super klasse, hoe hoger je gemiddelde, hoe hoger de klasse, dat spreekt voor zich. Samen met de heren die de week daarop hun klasse kampioenschap spelen gaan we er weer tegen aan om alles gladjes te laten verlopen.

Tijdens deze dagen kan men gewoon binnen lopen om een kijkje te nemen, en zien hoe de spanning soms hoog op kan lopen de toegang is gratis.

 

Kolf is al een sport die in de 16de eeuw werd gespeeld. Hiernaast ziet u een detail van een winterlandschap van Hendrick Avercamp.

U kunt daarop twee heren zien met “een kliek”. De palen bestonden uit twee takken die in het ijs waren gestoken.

 

Daaronder een tekening uit de 17de of 18de eeuw van een kolfbaan.

 

 

Meer informatie over het golfspel vindt u in het filmpje dat u met de onderstaande link kunt downloaden.
Link: https://kolfbond.nl/wp-content/uploads/2020/02/V_Het-kolfspel.mp4

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: