Kolf vereniging WWB week 39/40

Kolf vereniging WWB week 39/40

Verenigingsnieuws Kolfvereniging WWB Week 39/40

Maandag verenigingsavond

Eerste ronde 6-tallen en voorbereidingen op het klasse kampioenschap.

Het was een druk weekje voor de kolfvereniging. Afgelopen Maandag de verengingsavond waarbij de volgende punten werden geslagen, met een rondje van applaus voor Bertus die 1 van zijn mooiste partijen van zijn loopbaan beleefde:

 

  1. Bertus         86
  2. Piet             82
  3. Renny         82
  4. Pim             77
  5. Ab               73
  6. Fred            73
  7. Anneke       61
  8. David          58
  9. Andries       57
  10. Hans           41

Woensdagavond volgde de eerste ronde van de 6-tallen dit jaar.

We moesten net 2 invallers naar Andijk (David Bot die zijn allereerste wedstrijd speelde en Hans van der Grift). Hier speelden we tegen de thuisclub Onder Ons en het Team van Onder Vrienden (Finalist afgelopen jaar).

David speelde zijn eerste partij en won in zijn debuut wedstrijd. Dat leverde ons de eerste 4 punten op. Andries was de volgende die de baan in mocht, zijn eerste 2 slagen waren poedels (0 punten) maar hij wist zich goed te herstellen en won ook zijn partij gevolgd door Hans en Ab die ook hun eerste partij wonnen. Fred wist geen potten te breken en kon niet in de buurt komen van zijn tegenstanders en Piet haalde de 2e plek in zijn koppel en haalde daarmee 2 wedstrijdpunten op.

De tussenstand na de eerste ronde was WWB: 18 Punten, Onder Vrienden: 10 Punten en Onder Ons: 8 Punten.

In de 2e serie van partijen begon David opnieuw en speelde een nog mooiere partij als zijn eerste, met 2 mooie 10 punten klappen vanaf grote afstand ging hij met applaus en wederom 4 punten van de baan af. Ook Andries haalde zijn 4 punten en Hans en Fred haalden er ieder 2 punten bij. Ab had in zijn 2e partij geen punten en Piet in de laatste partij een mooie 51 punten en eindigde in punten gelijk met 1 van zijn tegenstanders dus kreeg er 3 punten bij.

De einduitslag van deze eerste ronde:

WWB: 33 Punten, Onder Vrienden: 22 Punten, Onder Ons: 17 Punten.

Een heel goed begin van ons 6-tallen team en dus goede kans op het bereiken van de volgende ronde. Die ronde is op 24 Oktober op onze baan en dan mogen dezelfde tegenstanders het weer proberen.

Weekend 1/10-2/10

In dit weekend hebben enkele leden de kolfbaan klaargemaakt voor de Klasse kampioenschappen. Deze 2 weken van kolfwedstrijden wordt voorafgegaan door de Bondsvergadering. Hiervoor moeten inkopen gedaan worden, vrijwilligers worden ingedeeld en de zaal worden schoongemaakt, ingericht en telkens klaargemaakt voor de wedstrijden van de volgende dag. Een heel project maar zonder vrijwilligers kunnen we dit niet voor elkaar krijgen. Dus hierbij een dikke pluim voor de vrijwilligers die afgelopen week zich zo hebben ingezet voor het mogelijk maken van deze kampioenschappen.

De Kolfagenda voor komende weken:

Iedere maandagavond vanaf 19:30 uur  : Verengingsavond

3 t/m 8 oktober
– Voorrondes en Finale Klasse Kampioenschappen Dames
10 t/m 15 oktober
– Voorrondes en Finale Klasse Kampioenschappen Heren
Maandag 24 oktober
– 2e wedstrijd 6-Tallen in de Oude School

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: