Promotie dag 11-09-21 nieuws 01

Promotie dag 11-09-21 nieuws 01

Verenigingen en stichtingen laten zich zien

Wieringerwaard toont wat het in haar mars heeft

Wieringerwaard – Dorpshuis De Oude School aan de Populierenlaan in Wieringerwaard vormt het decor van een Culturele- en Verenigings Promotie dag op zaterdag 11 september. Tijdens deze dag laten ruim dertig verenigingen en stichtingen zien wat voor mogelijkheden er allemaal in het dorp zijn. En dat is best veel.

 

 

 

 

 

Initiatiefnemers Ton Hoogeveen, Hans Kater, Gerrit Kramer en Ivo de Block hebben niet zomaar gekozen voor dit evenement. “De laatste jaren zijn er behoorlijk wat inwoners bijgekomen door de nieuwbouw die heeft plaatsgevonden en mensen die hier naartoe zijn verhuisd. Je merkt dat die ‘nieuwe inwoners’ niet altijd beseffen wat de mogelijkheden zijn van het verenigingsleven. Wieringerwaard heeft behoorlijk wat te bieden, ondanks de omvang van ons plattelandsdorp.”

Het idee ontstond in het voorjaar en een ronde langs de verenigingen bleek al snel tot enthousiasme te leiden. Bijna alle verenigingen en stichtingen zegden hun medewerking toe. “Daarmee is het evenement nu eigenlijk al succesvol. De saamhorigheid die we hiermee realiseren is de eerste winst. Nu is het nog hopen dat er veel belangstellenden op het evenement afkomen.”

Er is een vol programma van 11.00 tot 16.00 uur in en rondom dorpshuis De Oude School met demonstraties, optredens en uiteraard veel informatie over het verenigingsleven. Van tekenles tot gym en van jeu de boules tot een demonstratie van de brandweer.

Het evenement is geschikt voor jong en oud en voor iedereen toegankelijk. “Of je nu in of nabij Wieringerwaard woont of gewoon eens wil kijken wat er hier allemaal te doen is, iedereen is welkom. Wij zorgen samen met de deelnemende verenigingen dat het een gezellige dag gaat worden. De entree is gratis en iedere bezoeker ontvangt een lot voor het Rad van Fortuin. De deelnemers hebben allemaal een prijs beschikbaar gesteld en er worden meerdere ronden gedraaid op deze bijzondere dag voor het dorp.

Wieringerwaard zet zichzelf hiermee weer op de kaart.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: