Nieuws van de klussengroep

Nieuws van de klussengroep

De aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen hebben helaas nog geen invloed op de openstelling van dorpshuis de Oude School. Het binnen sporten is nog altijd niet mogelijk. Dus we moeten nog geduld hebben.
Wel zijn er weer stappen gemaakt bij het onderhoud van het gebouw en de voorzieningen in het gebouw.

Kilgoten van het dak van het dorpshuis.

Het aannemersbedrijf JRM is begonnen de kilgoten te renoveren. Dit was nodig vanwege lekkage op een aantal plekken. Het is noodzakelijk onderhoud, maar wel een flinke hap uit onze reserves.

 

Ventilatie van de Kaanzaal.

Onze klusvrijwilligers hebben een automatisch ventilatiesysteem aangelegd in de Kaanzaal. Er gaat aan de Noord- en Zuidzijde van de Kaanzaal éénmaal per dag automatisch een raam open en dicht. Ook kunnen tijdens repetities en uitvoeringen deze ramen worden geopend om de lucht te verversen.
De beheerders hebben in januari handmatig dagelijks de ramen geopend. Hierdoor is de relatieve luchtvochtigheid in de Kaanzaal met ongeveer 10% gedaald. Hiermee is aangetoond dat dagelijks ventileren van de Kaanzaal zin heeft.

Ringleiding in de Kaanzaal

De ringleiding in de Kaanzaal is nu operationeel. De laatste hobbels zijn genomen en nu kan men met een gehoorapparaat uitvoeringen en films beter volgen in de Kaanzaal.

Nieuwe oven in de keuken.

De oven in de keuken was stuk. We hebben de experts de oven laten bekijken en deze was niet meer te repareren. De centrale printplaat was doorgebrand.
Er is een nieuwe oven geplaatst. We hopen deze weer vele jaren te gebruiken. De aanschaf van de oven is mogelijk gemaakt door een donatie van een vriend van het dorpshuis.

Vrienden van het dorpshuis

Er is een speciale bankrekening voor vrienden van het dorpshuis hier kan men donaties aan het dorpshuis doen. In deze tijd waarin we aan externe partijen geen zalen mogen verhuren zijn donaties van harte welkom.  Het nummer is: NL48RABO 0306 7326 88 ten name Stichting Beheer Dorpshuis Wieringerwaard.

Vrijwilliger worden bij de Oude School

© G. Kramer

Denkt u van: “Ik heb wel wat tijd over en ik wil dorpshuis de Oude School wel helpen.” Kortom zou u wel vrijwilligerswerk willen doen bij dorpshuis de Oude School, neem dan contact op met Gerrit Kramer (e-mail gn.kramer@quicknet.nl). Dan kunt u samen met hem bekijken wat er mogelijk is.

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: