Het kolf kampioenschap van Hollands Kroon (verslag)

Het kolf kampioenschap van Hollands Kroon (verslag)

Kampioenschappen Hollands Kroon 2024

De kampioenschappen Hollands Kroon zijn ontstaan toen er na het sluiten van het Wapen even geen baan meer was in Wieringerwaard. Enkele jaren speelden we gezamenlijk met de kolfverenigingen uit nieuwe Niedorp op hun baan. Afgelopen weekend speelden we de 7e editie van dit gezamelijke toernooi waarbij totaal 29 kolvers (11 dames en 18 heren) hebben gestreden om de titel.

Alle spelers spelen hiervoor 5 slagen op eigen baan waarnaar de 2e serie dit jaar op de baan in de Oude School werd gespeeld. De beste 6 dames en 6 heren kwalificeren zich na deze 2e voorronde voor de finales die in de avond gespeeld werden.

In de voorrondes op ieders eigen baan  ontstond al een tussenstand die overeenkwam met de uiteindelijke finalelijst. Bij de dames scoorde Annekere Rentenaar erg goed gevolg door een prachtige score van Jola Leijnse die voor de allereerste keer aan dit kampioenschap meedeed.

Bij de heren waren Wim Schotsman en Cees de Jong uit Nieuwe Niedorp de toonzetters, evenals Renny Donker en Pim Breet. Tussen deze 2 heren had Jaap Dekker (bij de heren een debutant) zich gevestigd met een voorserie van 48 punten.

Na de tweede ronde op Zaterdag waren de koplopers bij de dames (Anneke) en heren (Wim Schotsman) de spelers die het hoogste scoorden. Anneke sloeg daarbij de hoogste serie van het gehele toernooi met 57 punten.

Na een buffet werd de finale gespeeld door de volgende deelnemers:

Anneke Rentenaar (WWB) met 103 punten
Jola Leijnse (DOK) met 84 punten
Hennie Tieman (Over de Helft/SOS) met 77 punten
Tiny Kuiper (Over de Helft/SOS) met 76 punten
Jeanette Vriesman (DOK) met 75 punten
Cornelia donker (DOK) met 68 punten


foto ©Fred Cras

De eerste plaats van Anneke kwam hierin niet meer in gevaar maar de rest van de dames maakten het nog erg spannend. In de laatste klap wist Jola hier haar 2e plaats erg knap veilig te stellen en Hennie bleef 3e, gevolgd door Jeanette, Cornelia en Tiny

Omdat bij de heren David en Willem op een gedeelde 6e plaats stonden speelde daar de volgende 7 heren de finale:

Wim Schotsman (Over de Helft/SOS) met 97 punten
Pim Breet (WWB) met 88 punten
Cees de Jong (Over de Helft/SOS) met 86 punten
Renny Donker (WWB) ook met met 86 punten
Jaap Dekker (WWB) met 84 punten
David Bot (WWB) en Willem Bakker samen met 83 punten

David sloeg in de eerste partij 47 punten en zette daarbij met totaal 130 de heren erboven onder druk. Wim en Cees uit Nieuwe Niedorp hadden in hun laatste partij de zenuwen goed onder bedwang en met de laatste klap van de avond stelde Wim daarbij de titel bij de heren zeker.
Achter hem werd Cees 2e, David 3e, Pim 4e, Jaap als debutant mooi 5e, Renny 6e en Willem Bakker 7e


Foto ©Fred Cras

Wij kijken weer terug op een mooi toernooi en volgend jaar wanneer dit Kampioenschap weer in Nieuwe Niedorp zal worden gespeeld.

Fred Cras

 

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: