Filmhuis 24 april 2022 The Pianist

Filmhuis 24 april 2022 The Pianist

Op 24 april 2022 vertonen we de film The Pianist (let op: aangepaste aanvangstijd)

De film start om 16.00 uur, zaal open om 15.30 uur
Toegang € 5,00

Je kunt hier een kaartje kopen en direct betalen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je kunt meerdere kaartjes bestellen, maar dan dient er per kaartje te worden ingevuld voor wie het kaartje is. De kaartjes liggen klaar in het Filmhuis een half uur voor de voorstelling van start gaat.

Waar gaat de film over?

Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio ‘Nocturne in d-mineur’ van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.

Weten hoe dit afloopt? Kom gezellig kijken!

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: