Het dorpshuis ontwaakt.

Het dorpshuis ontwaakt.

Dorpshuis de Oude School ontwaakt langzaam uit haar corona slaap.

 

 

Na een gedwongen sluiting vanaf begin maart komt het dorpshuis de Oude School langzaam weer tot leven. De Creatieve Club is op donderdag ochtenden weer begonnen. Dat is ook het geval met de muzieklessen van de muziekverenigingen maar die hebben nu een zomerstop. Wonen plus Welzijn is ook gestart op donderdagmiddag met Doet en Ontmoet. De kolf verenigingen draaien ook weer op maandag avond en donderdag en de biljart groep stoot ook weer z’n balletje. Deze groepen houden geen zomerstop. Natuurlijk houden ze zich aan de 1,5 meter maatregel. De zaalsporten mogen weer van start gaan enz. De meeste groep gaan weer begin september van start. Elke groep moet daarvoor wel een aanvulling schrijven op ons corona protocol. Als ze dit bij het bestuur hebben ingeleverd kunnen ze haast allemaal van start.

Op dit moment geldt er in het gebouw een éénrichtingsregel. U gaat bij de hoofdingang het gebouw in. Voor de Kaanzaal gaat u via de steeg het gebouw weer uit. Voor de andere zalen gaat via de rookplaats het gebouw weer uit. Wij staan er op dat u zich aan deze regel houdt, want dit was een van de voorwaarden van de gemeente waardoor wij toestemming hebben gekregen het gebouw te openen. Op zaterdag 5 september houden wij weer de jaarlijkse schoonmaak.

Het was wel een beetje onwezenlijk als je in het dorpshuis kwam waar het anders gonsde van de activiteiten, maar tijdens de corona sluiting was het er stil. We hebben niet stilgezeten. De klussengroep heeft allerlei onderhoudsklussen gedaan. De ringleiding in de Kaanzaal is aan gelegd. Er is een nieuwe verwarmingsketel geplaatst. De 2e  oude C.V. ketel is vervangen. De vloer van de Kaanzaal is onder handen genomen.  Het schoolplein is onkruidvrij gemaakt enz. De planten hebben geregeld water gekregen. Enz.

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: