Herdenken van 75 jaar vrijheid in 2020

Herdenken van 75 jaar vrijheid in 2020

Herdenking 4 mei.

 

 

 

 

 

Gerdi Verbeet in OP1 van zondag 12 april.

Wat kunnen we er aan doen in Wieringerwaard

Wallenberg

Vlag halfstok hangen
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de avond hangt de Nederlandse vlag halfstok. Dit jaar roept het comité Nederlanders op om niet alleen na 18.00 uur, maar gedurende de gehele dag de vlag halfstok te hangen.

 

 

 

Wallenberg

Taptoe spelen
Het Taptoe-signaal is de muziek, gespeeld door blazers, die de twee minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking. Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept blazers in Nederland op het Taptoe-signaal mee te spelen vanuit huis om 19:58 uur.

Daarom roep ik op dat alle blazers dit signaal Taptoe blazen.

 

 

Hieronder de blad muziek:

Wat kunt u thuis doen op 5 mei?

Ook op 5 mei zijn we dit jaar thuis en kunnen we op televisie of online kijken naar het 5 mei-concert in de avond

Wallenberg

Vlag uithangen
Op 5 mei wordt Nederland, net als ieder jaar, opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen. Online kunt u bij diverse vlaggenfabrikanten een vlag bestellen.


Meer informatie over het vlagprotocol voor 5 mei kunt u hier vinden.

 

Wallenberg

Gesprek over vrijheid
Op 5 mei staan we stil bij de bevrijding, 75 jaar geleden. Ook uw familie zal diverse verhalen kennen over oorlog, vrijheid en bevrijding. Op deze dag kunt u stilstaan bij deze verhalen; met uw gezin thuis of videobellend met familie en vrienden. Deel uw verhaal!

75 bijzondere verhalen over vrijheid, verteld door 75 personen geboren na de Tweede Wereldoorlog, kunt u vinden op de website www.vrijheid.nl.

 

Wallenberg

We’ll Meet Again
Het 5 mei-concert in Amsterdam sluit ieder jaar af met de klassieker We’ll Meet Again, tijdens de oorlog gezongen door Vera Lynn. U kunt meezingen voor de televisie.

Meer informatie over het lied en de tekst kunt u hier vinden

Bron:

en

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: