Het gouden Tientjes toernooi.

Het gouden Tientjes toernooi.

In het verleden werd het gouden tientjes toernooi door de kolfvereniging Togido in Krommenie georganiseerd. Door omstandigheden zijn zij hiermee gestopt. De verenigingen stonden niet te springen om de organisatie over te nemen, onder andere vanwege de dure aanschaf van de gouden tientjes.
In een gouden tientjes toernooi kunnen de spelers van alle klassen kolven om de eerste plaats. Diegene die op de eerste plaats van zijn/haar klasse komt, wint een gouden tientje.

De dames Kolfvereniging De Op Klap heeft het gouden tientjes toernooi overgenomen van Togido. De dames speelden toen nog in ’t Wapen van Wieringerwaard. Rinus Kalverboer was daar kastelein en stond borg voor de aanschaf van de gouden tientjes.

 


Sinds 1986 wordt het toernooi door D.O.K. georganiseerd. Met ingang van 2019 in ons Dorpshuis de Oude school. Dit jaar vindt het toernooi plaats van 5 tot en met 9 februari. Dit jaar doen weer 96 dames mee aan het toernooi.

De prijzen zijn:
– 1ste prijs gouden 10tje,
– 2de prijs een groot zilveren 10tje,
– 3de prijs  is een klein zilveren 10tje,
– de overige finalisten een zilveren dubbeltje.

Belangstellenden en supporters zijn van harte welkom hier voor is de toegang gratis. De bar van het dorpshuis is ook open waar koffie, thee en andere dranken kunt bestellen. Ook zijn de traditionele ambachtelijke gemaakte gevulde koeken te koop, maar ook andere versnaperingen.
Naast het toernooi is er ook een verloting.

Voor speeltijden enz.  Kijk in de activiteiten kalender op de website van de Oude School

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: