Sint Nicolaas in Wieringerwaard

Sint Nicolaas in Wieringerwaard

Zaterdag 23 november bezocht Sint Nicolaas Wieringerwaard.

© H.J. Sempel

Zaterdagmiddag rond een uur of twee was het een drukte van belang in dorpshuis de Oude School. De Grote Zaal van het dorpshuis was tot Sint Nicolaas feestzaal omgebouwd. Ruim 75 kinderen kwamen samen met hun ouders naar het dorpshuis. Vol spanning wachten ze wat er ging gebeuren.

Even na twee uur was het zover Sint Nicolaas met verschillende Pieten kwam binnen. De kinderen zongen uit volle borst Sinterklaasliedjes.

Nadat de Sint in zijn grote stoel was gaan zitten sprak hij met diverse kinderen. Intussen deelden de Piet pepernoten en ander snoep goed uit. De kinderen kregen limonade. Het was duidelijk er waren geen stoute kinderen in de zaal.

De kinderen hebben zich ook vermaken met de spelletjes in de zaal. Ze konden pepernoot sjoelen, cadeautjes in schoorsteen werpen en blikjes werpen. Het was allemaal heel gezellig. Sint Nicolaas deed nog een ronde door de zaal sprak toen ook met heel veel kinderen.

Rond vier uur ging de Sint door naar andere kinderen die hij wilde bezoeken. Hij werd met Sinterklaasliedjes uitgeleide gedaan. Het is een drukbezet man in deze tijden.

Deze middag is georganiseerd door het Sinterklaas comité Wieringerwaard. En daarom zeggen we tegen dit comité: “Heel erg bedankt voor deze geslaagde middag.”

Dit Sint Nicolaas feest is gesponsord door:
De ondernemersvereniging Wieringerwaard
Jumbo Anna Paulowna.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: