Uitvaart festival

Uitvaart festival

Uitvaart & Festival? Wat gek!

Is dat zo?

Is het gek om over uitvaart te praten?
Ja, het is waarschijnlijk geen dagelijks onderwerp aan tafel maar iedereen heeft wel zijn of haar eigen ideeën over zijn/haar uitvaart.
Ook jij zult ongetwijfeld wel eens bij een uitvaart geweest zijn en gedacht hebben: hoe zou ik het willen… of: dit zou ik niet willen!
Om hierin meer openheid te creëren en het taboe op de dood te doorbreken hebben we een uitvaartfestival.

Iedereen is welkom: oud & jong

Voor alles in ons leven treffen we voorbereidingen, voor een geboorte, studie, verhuizen, trouwen, reizen maar als het afscheid nadert, worden we stil.
Veel mensen denken helemaal niet na over hoe je afscheid wilt en kunt nemen.
Toch is het fijn voor je nabestaanden als je zelf al grotendeels hebt nagedacht over die invulling en je eigen wensen. Een bezoek aan het uitvaartfestival brengt je veel inspiratie en ideeën die je van te voren mogelijk niet had bedacht.

Wat mag je verwachten op een Uitvaartfestival?

Op 17 maart 2024 wordt dorpshuis ‘De Oude School’ omgetoverd tot een inspirerende omgeving met een keur aan standhouders, muziek, inspirerende sprekers én gewoon gezelligheid. Bij een fantastische barista kun je koffie halen
(tip: de ijskoffie) en dan kennis maken met alle mogelijkheden rondom een overlijden, of je iets traditioneels zoekt, of meer apart, voor iedereen hebben we iets. Behalve rouwdrukwerk, gedenksieraden,  kisten, wades, gedenkmonumenten, persoonlijke gedichten, bloemen en rouwvervoer worden ook zaken rondom nalatenschap, verhuizen, overledenenzorg, rouwen en asbestemming besproken. Soms rationeel, soms emotioneel. Waar het kan zelfs met een knipoog en een vleugje humor. Iedereen is uniek en zo hoort je afscheid ook te zijn.

Houdt ons in de gaten voor de programmering  en de deelnemers.

Noteer wel vast in je agenda:

zondag 17 maart 2024: Uitvaartfestival in Wieringerwaard!
Het einde van je leven verdient net zo veel aandacht en voorbereiding als het begin.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: