Nieuwe dirigent zangkoor Wieringerwaard stelt zich voor.

Nieuwe dirigent zangkoor Wieringerwaard stelt zich voor.

Onze nieuwe dirigent stelt zich voor.

Op 16 januari gaan we weer beginnen met een aantal nieuwe nummers.
We hebben er ontzettend veel zin in.
Wil je gezellig mee zingen? Je kunt vrijblijvend 3 keer meezingen op de dinsdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur in dorpshuis de Oude School in Wieringerwaard.

Mag ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Wijnand Kramer en ik ben 72 jaar oud. Ik ben getrouwd geweest en heb twee dochters en vier kleindochters.
Het grootste deel van mijn leven heb ik doorgebracht mij de Koninklijke Marine als technische dienst officier zowel aan de wal als varend onder en boven water. Na 6 jaar nadienen als burger heb ik in 2012 mijn actieve loopbaan daar beëindigd.

Ik ban actief in vrijwilligerswerk in de kerk (cantor – dirigent) maar ook in het jeugdwerk. Ik run een lokale afdeling van het Zeekadetkorps Nederland als commandant van het Zeekadetkorps Heerhugowaard.

Mijn muzikale leven is ingeleid als kind door het volgen van pianolessen gedurende 9 jaar. Door het varen is de verdere muzikale ontwikkeling pas later op gang gekomen. Ik ben lid geworden van de cantorij van onze kerk waar ik tussen het varen door aan deel kon nemen.

Daarna toen het varende deel van mijn loopbaan voorbij was, heb ik 10 jaar gezongen bij NOOM, het inmiddels opgeheven Noord Hollands Opera Operette en Musical koor in Alkmaar. Ik ben toen ook gevraagd te komen zingen in het OVE, het Opmeers Vocaal Ensemble waar ik bijna zes jaar deel van heb mogen uitmaken.

In die tijd heb ik ook zanglessen gekregen van een zangleraar op haptonomische basis. Met behulp van deze zangcoach heb ik ook mogen soleren in zowel NOOM als OVE.

Na mijn actieve carrière bij de Koninklijke Marine wilde ik meer met muziek doen en heb gekozen voor een dirigenten opleiding. Als koorlid van de HBO opleiding koordirectie in Vuren onder leiding van Joop Schets kwam ik tot de conclusie dat deze opleiding een carrière keuze is en niet een hobby zodat ik uiteindelijk besloot bij de Muziekschool van Karel Kok aan te sluiten voor de meerjarige opleiding koordirectie die ik in 2014 heb afgesloten met een diploma.

Tijdens deze studie was ik dirigent geworden van de cantorij van de Grote Kerk op de markt in Schagen die toevallig vacant kwam en zo kon ik dit koor als oefentuin gebruiken voor het geleerde in de opleiding.

Na het behalen van het diploma werd ik benaderd door een nieuwe groep: Unicorno. Deze groep was ontstaan na het opheffen van de operette vereniging in Hoorn. Ik heb daar drie jaar met genoegen gewerkt aan zeer gevarieerde programma’s met ruimte voor zowel moderne als klassieke stukken en ingedikte operettes.

Een jaar geleden ben ik gaan zingen in Oosterland in de Michaleskerk. Ik acht het van belang om als dirigent ook zelf te blijven zingen. Mijn cantorij was er blij mee want het vond zijn weerslag in de wijze waarop ik met de cantorij oefende.

Bron: Wieringerwaard,nu

 

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: