Zangkoor Wieringerwaard heeft een nieuwe dirigent.

Zangkoor Wieringerwaard heeft een nieuwe dirigent.

Nieuwe dirigent voor Zangkoor Wieringerwaard

Na lang zoeken is Zangkoor Wieringerwaard er eindelijk in geslaagd een nieuwe dirigent aan te trekken. Wijnand Kramer uit Schagen gaat het koor leiden. Hij volgt Gaby de Goede op, die drie jaar het koor op uitstekende wijze heeft geleid.

 

 

 

De zoektocht naar een nieuwe dirigent heeft veel tijd in beslag genomen. Zoveel tijd zelfs, dat werd gevreesd voor het voortbestaan van het zangkoor. Bij aanvang van de zomervakantie kon de conclusie getrokken worden dat het koor ten dode opgeschreven was. Het einde kwam echter te abrupt voor de leden en er werd besloten om op 23 december een soort van afscheidsconcert te houden.

Voormalig dirigente Meike Wilms werd bereid gevonden om dit concert met het koor voor te bereiden. Zij gunde de leden een mooi einde van het koor. Aanvankelijk dus bedoeld als afscheidsconcert, maar nu zal het concert een weergave zijn van highlights met mooie momenten uit het 38-jarig bestaan van het koor.

Het zijn spannende tijden geweest voor het Wieringerwaardse koor, ook omdat het ledental terugliep en de financiële situatie hierdoor penibel begon te worden. De koorleden hadden er echter alles voor over om toch door te kunnen blijven zingen. Dat is dus uiteindelijk gelukt. Met het vinden de nieuwe dirigent kan het koor een doorstart maken.

Wijnand Kramer heeft een dirigentenopleiding gevolgd bij de bekende dirigent Karel Kok. Hij heeft ervaring opgedaan als dirigent van de cantorij in de Grote Kerk te Schagen, Vocal Theater Groep uniCorno in Hoorn en heeft zangweken gevolgd in Frankrijk en België. Zangervaring heeft hij opgedaan bij de Noord-Hollandse opera, operette en musicalkoor NOOM en het Opmeers Vocaal Ensemble.

Het koor kan nog altijd nieuwe leden gebruiken, vooral de mannensectie zit te springen om nieuwe stemmen.
Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in het dorpshuis van Wieringerwaard.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het koor:
www.zangkoorwieringerwaard.nl

Voor het concert op 23 december is de toegang gratis.

Toegang is alleen mogelijk met een kaartje waarvan er nog enkele beschikbaar zijn bij Tankstation van Zijl en de Dagwinkel, beide in Wieringerwaard.

Het concert zal plaats vinden in Dorpshuis de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard.
Aanvang 20:00 uur. Zaal open 19:30 uur.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: