Verslag finale gouden tientjes toernooi.

Verslag finale gouden tientjes toernooi.

Finale het gouden tientjes toernooi.

Zondag 5 februari begon om half 2 de finale, voor de 35ste keer, de zaal was goed gevuld en iedereen had er weer zin aan. In de voorronden was er matig gekolfd, door vele poedels werd er niet hoog geslagen, waardoor het verschil van punten minimaal was. De openingsklap werd verricht door Gonny die vanaf de oprichting 1977 ons oudste clublid is, en de wedstrijd kon beginnen.

 

De eerste die aan de beurt was van ons was Connie, het was voor haar de eerste keer dat ze mee deed aan een grote wedstrijd. Het zat niet mee, 4 keer een poedel en 4 punten kwam ze op 65 punten en eindigde ze daarmee op een laatste plaats in de 4de klasse.

Annie stond daarna op de baan en sloeg een serie van 32 en werd daarmee 4de in de 2de klasse. Gonny die ook in de 2de klasse speelt, kwam op 100 punten samen met Ella Schilder van Klap An, en moesten een barrage spelen om de 2de en 3de plaats. Met 22 en 17 punten werd Ella 2de en Gonny 3de.

De laatste die in de baan gingen waren de 1ste klassers, met Hanneke Dekker 83 punten, Vera Berkhout 85 en Meinie Terpstra 86 waren ze aan elkaar gewaagd. Nu had Ina Groenwoud al gespeeld en zette er met mooie serie van 51 punten 130 neer waar deze dames overheen moesten.

Meinie begon met een poedel, en haalde 37 punten en totaal 123, Vera en Hanneke hadden een gelijke score van 29 en kwamen op 114 en 112 en zo kwam Ina Groenewoud voor de eerste keer in 35 jaar op de 1ste plaats. Dit jaar geen Supers in de finale. Dit komt mede doordat er weinig speelsters in die klasse spelen.  Ze hadden niet de voldoende punten om mee te doen.

Door de hoge goud prijs waren er deze keer geld prijzen, maar omdat het een wedstrijd is om munten hadden we voor de 1ste prijs € 100 en een zilveren 11/2 gulden, 2de prijs €75 en een zilveren 1 gulden munt en voor de 3de prijs € 50 en een zilveren ½ gulden muntstuk, voor de overige finalisten het bekende Wilhelmina dubbeltje.

Met een opkomst van 93 deelneemsters, waar we hartstikke blij mee zijn geeft het toch maar aan dat iedereen het nog steeds na 35 jaar het een mooi en gezellig toernooi vind, dus iedereen heel erg bedankt en tot volgend jaar.

De uitslagen

 

                1ste klasse                  2de klasse
Ina Groenewoud                130 Elly Vink                        108
Meinie Terpstra                  123 Ella Schilder                  100
Vera Berkhout                    114 Gonny Mol                     100
Hanneke Dekker                112 Annie Luik                       96
Ada Kamp                          101 Grè Steen                       95
Aafke Bankert                     93 Elly de Rijcke                  82
Els Boon                             73

 

                3de klasse                 4de klasse
Annie Beemsterbooer       126 Angelique Smits            109
Ym Langedijk                    112 Anita Vis                         96
Gina Schets                      105 Leny van Eyk                  94
Marrie Raap                      101 Josè  Wijte                      91
Wil Vet                              100 Truus Rood                     88
Afra Rijkers                        95 Marieke Groot                 88
Geerie Keeman                 80 Marry Boon                     82
Connie Rooyakkers        65
Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: