Kolfvereniging DOK organiseerde het Gouden Tientjes toernooi

Kolfvereniging DOK organiseerde het Gouden Tientjes toernooi

Finale Gouden Tientjes toernooi 2020

Zondag 9 februari werd de finale het gouden tientjes toernooi voor de 34ste keer gepeeld, Na de voorronden waren 29 dames van de 95 deelnemers  overgebleven.

Vanwege de storm die zou komen, werd er besloten om ’s morgens te beginnen in plaats van ‘s middag zodat een ieder op tijd thuis was. Annie Luik hield het openingswoord. Met de openingsklap van Jet Vis, ons oudste lid, kon de wedstrijd beginnen.

 

 

 

In de 4de klasse stond Lida Heinen van Moriaan boven aan met 77 punten en was als laatste aan de beurt om te kolven. Ze zag dat Lenie van Eijk van DVOM met een serie van 37 punten bovenaan stond met 104 punten. Ze wist wat haar te doen stond, met een serie van 24 punten kwam ze op de 2de plaats met 101 punten. Hennie Tieman van AWA werd 3de met 97 punten.

Stieneke Mulder van DVOM wist het goud in de 3de klasse te behalen, met een mooie serie van 41 punten op een totaal van 112 punten. Els Jonker van DIO werd 2de met 108 punten en Lucia v/d Klashorst van Vrouwenkliek die na de voorronden nog bovenaan stond werd 3de met 98 punten.

Dan de 2de klasse, die werd vanaf de 5de plaats in de voorronde en na een knappe serie van 54 punten in de finale door Ella Schilder van Klap An gewonnen. Ze stoomde door naar de 1ste plaats met 120 punten. Anja Minnes van Vrouwenkliek die in de voorronden nog bovenaan stond met 82 punten Ze eindigde samen met Wil Vet van Ridder St. Joris met een totaal van 107 punten. Er moesten daardoor nog een barrage gespeeld voor de 2de en 3de plaats. Deze  werd gewonnen door Wil met 21 punten en Anja had 15 punten.

In de eerste en superklasse stond Ina Groenewoud van Klap An bovenaan met 125 punten halverwege de wedstrijd. Het was wachten tot en met de laatste de laatste speelsters in de 1ste en super klasse voordat er een uitslag bekend was. Lenie Honkoop van Moriaan, die in de voorronde weer een mooi totaal kolfde van 103 punten, en Jannie Schuur van Paal 10,  98 punten en Tineke de Best van Moriaan 97 punten gingen van start. Het was een spannende wedstrijd voor zowel de speelsters als de kijkers, maar uiteindelijk werd Jannie Schuur met een mooie serie van 51 punten totaal 149 punten 1ste, Lenie Honkoop met 147 punten werd 2de en Tineke de Best met 137 punten kwam op de 3de plaats.

We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. De Op klap bedankt een ieder die heeft mee gedaan. We waren blij met de 95 deelneemsters, daardoor houden wij ook de moed er weer in om door te gaan met het gouden tientjes tournooi.

Voor iedereen, tot volgen jaar!!!

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: