Yoga Cathy de Geest

Yoga Cathy de Geest

 

Yoga & Meditatie van Cathy

Iedere maandagavond in de Pauwenzaal

19.15 – 20.25 uur Do-In Yoga
20.30 – 21.00 uur Nidra Yoga of Meditatie

Er zit 5 minuten tussen voor degene die alleen de Do-In willen volgen en de zaal willen verlaten. Tevens kunnen in die 5 minuten de mensen die alleen de meditatie willen volgen hun plekje in de zaal innemen. Deelnemers die beide lessen willen volgen kunnen in deze tijd even naar de wc, wat drinken of van houding/plek veranderen.

 

 

Prijzen:

Do In Yoga van 19.15 – 20.25 uur, voor €90,-
Nidra Yoga / Meditatie van 20.30 – 21.00 uur, voor €40,-
Neem je beide lesblokken af dan betaal je €120,-

Bedragen zijn voor een lesblok van 10 lessen, in één keer vooraf te betalen, indien gewenst is een factuur mogelijk. Bij langdurige blessures is een stop of restitutie van de resterende lessen mogelijk. Kan je niet alle 10 lessen ivm bijvoorbeeld wisseldiensten dan kunnen we daar een aparte prijsafspraak voor maken.

Specials: afhankelijk van het programma, zijn altijd buiten abonnement om.

Maar wat is Do-In Yoga nu eigenlijk?

Do In ~ spreek uit als in do-re-mi en gewoon in ~, wordt vaak vertaald als “De weg naar binnen” of “De weg van de krijger”. Ooit vanuit China naar Japan gebracht waar het onder invloed van Shiatsu verder is ontwikkeld.

Het is een actieve vorm van yoga, die met strekkingen en houdingen de energie vrijelijk wil laten stromen. Eventuele blokkades in de meridianen worden aangepakt in een combinatie van strekkingen, balansoefeningen en krachtoefeningen. Allemaal met aandacht naar het voelen van het eigen lichaam (en daarbij horende grenzen en beperkingen) en natuurlijk de adem. Bij de Do-In wordt gebruik gemaakt van de theorie van Yin-Yang, de meridianen en de vijf elementen. Tijdens de lessen zal ik daar ook meer van vertellen zodat je ook deze theorie en de achtergrond van de oefeningen beter leert kennen en begrijpen.

De lessen die ik geef volgen de seizoenen en zijn een combinatie van Do-In, Tai Chi, ChiKung en je herkent ongetwijfeld houdingen uit andere yoga stromingen. Je hoeft geen ervaring te hebben en ook zeker niet lenig te zijn. Do-In is er voor iedereen, van elk niveau. Ook als je een oefening of houding niet kan zijn er genoeg alternatieven om te doen. Stilzitten doen we in mijn lessen alleen tijdens de meditatie, dus als het niet gaat, geef ik je een andere oefening zodat je wel lekker bezig blijft.

Yoga (welke vorm dan ook) is geen wedstrijd. Het gaat er niet om dat je met je neus naar de knieën kan, het gaat om de weg er naar toe. En dus belangrijk dat je je eigen grenzen herkent en erkent en door oefenen deze rustig gaat verleggen.

Nidra yoga en Meditatie

Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is een stadium ergens tussen wakker zijn en slapen. Op dat moment kan je spanning uit lichaam en geest laten lopen en een diepe staat van ontspannen bereiken.

Regelmatig Yoga Nidra of meditatie beoefenen heeft veel voordelen. Zo zal je misschien merken dat je beter en dieper slaapt, je beter kunt concentreren, meer rust, creativiteit en energie hebt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Daarnaast kan het ondersteunend helpen tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Deze les bestaat uit het lichaam ontspannen door een bodyscan (wellicht van gehoord uit de mindfullness?) en focus op de ademhaling. Afhankelijk van de les volgt er dan een Nidra oefening of een geleide meditatie of een combinatie.
Einddoel is om beter, makkelijker en dieper te ontspannen. Hierdoor zal je lekkerder slapen en minder last hebben van stress (of er beter mee om kunnen gaan).

Ook voor deze lessen heb je geen ervaring nodig. Of je net begint of al een tijd mediteert, iedereen die kan liggen of zitten en wil, kan aanschuiven en meedoen.

Over Cathy, oftewel mezelf,

Zo’n kleine 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Do-In en Shiatsu via een basis cursus. Ik werd gegrepen door het effect en de mogelijkheden en ben de Shiatsu-opleiding gaan doen. Daar heb ik ook mijn Do-In les kwalificatie gehaald. Werken met lichaam en geest, maar wel met beide voeten in de (polder)klei. Ik heb nu eenmaal naast het spirituele ook een zeer nuchtere kant, dat is de Yin en de Yang in mij. En natuurlijk gaan we serieus aan de gang, het is tenslotte geen theekransje. Maar wel graag met een lach en wat humor op z’n tijd.

In de zomer van 2014 ben ik, samen met mijn man, vanuit Heerhugowaard, in Wieringerwaard komen wonen. En nu ik hier een beetje geaard ben, wil ik graag mijn plezier en de effecten van yoga en meditatie overbrengen op dorps- of streekgenoten.

Ik hoop je een keer op de maandagavond te mogen ontmoeten in De Oude School,

Warme groet,

Cathy de Geest

E-mail: shiatsucat@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Shiatsucat