Druk bezocht informatie bijeenkomst

Druk bezocht informatie bijeenkomst

Verbinding tussen IJsselmeer en Amstelmeer

Voor  het   verbeteren van de vaarwegen in de Noordkop wordt ook gedacht  aan  het verbinden van de Langereis en  het  Groetkanaat  in het zuiden van de gemeente. En aan het slechten van de barrières tussen het  Amstelmeer en  het  IJsselmeer.

“Die zaken gaan langer duren”  zegt Wethouder Theo Mesker, “Maar je moet er wel een keer aan beginnen.”

 

Gemeente verzamelt ideeën voor drijvend eiland in Pishoek

Het idee mag nog worden gezien als een aanzet. maar er is een plan voor een drijvend recreatie eiland in de Pishoek. Dit plan wordt door de gemeente gezien als een van de middelen om de vaarwegen in de regio aantrekkelijker te maken voor toeristen. Maandagavond mochten omwonenden van de Pishoek en Nieuwesluis in De Oude School te Wieringerwaard ideeën inbrengen voor de inrichting van het eiland.

Het idee van het drijvende eiland in de Pishoek is opgepakt door De Kop Werkt. Dit is een samenwerkingsverband van de vier Noordkop gemeenten en de provincie, opgezet om de economie in de Kop van Noord-Holland te versterken.

Theo Meskers opperde, dat het een plek kan worden waar je naartoe kunt  zwemmen. je bootje kunt aanleggen  en een hengeltje kunt uitgooien. Het is mogelijk dat er picknicktafels geplaatst kunnen worden. Er kan ook wordt gedacht aan een kleinschalige horecavoorziening.

Het college wilde peilen hoe de omwonenden denken, dat zo’n eiland ingericht  zouden kunnen worden, of ze zo’n eiland zien zitten, of ze alternatieve plan hebben.

bron: CTR polderbode.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: