Zonnedak

Zonnedak

Het dak van de Kaanzaal mini energiecentrale.

© M. Breet

Eind april heeft de firma Pim Breet zonnepanelen op het dak van de Kaanzaal geplaatst. Er liggen 39 panelen op dat dak. Sinds 1 mei werkt dit dak als een kleine energiecentrale.

 

 

 

 

We  hopen dat deze zonnepanelen zoveel elektriciteit opwekken dat we een hele lage elektriciteitsrekening krijgen. De voortekenen  stemt ons optimistisch. In de eerste helft van mei is er al zo’n 900 Kwh opgewekt. Dat zegt u misschien niet zoveel, maar dat ongeveer net zoveel als een waterkoker in 450 uur gebruikt.

Waarom is het dak van de Kaanzaal gekozen? Dit dak kun je van af de weg haast niet zien. De rest van het dak is natuurlijk groter en daar kun je meer zonnepanelen kwijt. Maar zo blijft het monumentale aanzicht van de Oude School gespaard.

Nu maar hopen dat we veel zon krijgen. Niet alleen om dat we dat fijn vinden maar ook er dan veel zonne-energie wordt opgewekt.

Wil je eens zien hoeveel energie het dak op levert klik dan hier

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: